توصیه های کلی برای والدین کودکان اوتیسم
گوش کنید
بسیار مهم هست که به کودک خود گوش بسپارید حتی زمانی که گمان می کنید وی نا مفهوم حرف می زند. اینکه موردی برای شما اهمیت چندانی ندارد به این معنی نیست که برای دیگران هم اهمیتی ندارد. زمانی که شما به کودک خود گوش می دهید این نمونه خوبی هست که کودکتان بیاموزد به شما یا دیگران گوش دهد.
گوش دادن یک مهارت هست. گوش دادن فقط این نیست که صدای دیگران را بشنوید و بله بله بگوئید. بلکه به این معنی است که توجه کنید دیگران چه می گویند، به چه چیزی می اندیشند. با دقت به ایشان توجه کنید حتی اگر موردی به نظرتان بی معنی برسد. لازم نیست با هرچه که دیگران می گویند موافق باشید، ولی لازم است به دیگران فرصت دهید تا خود را بیان کنند، حرف بزنند بدون اینکه شما حرف شان را قطع کنید و جمله شان را تکمیل کنید.
صبور باشد، اگر کودتان بر اساس هنجار های اجتماعی رفتار نمی کند
به یاد داشته باشید موقعیت های اجتماعی برای کودک شما گیج کننده است، وی لازم نمی داند به روشی که شما مناسب می دانید رفتار کند. نیاز هست که صبور باشید زمانی که کودکتان متناسب با استاندارد اجتماعی رفتار نمی کند.
آرام باشید
اغلب مسائل می توانند با حرف زدن حل و فصل شوند، اما زمانی که افراد عصبانی شوند و فریاد بکشند رسیدن به توافق بسیار مشکل خواهد شد. اگر کودک شما آرام نیست، پس شما نیاز دارید آرام شوید. ما می دانیم که گفتن این جمله بسیار راحت تر از انجام دادن آن است. اما تلاش کنید تا بهترین را انجام دهید.
کودکتان را خسته نکنید
کودکتان را با دادن اطلاعات زیاد در یک لحظه، خسته و کلافه نکنید. مثلا دستورات خیلی زیاد به او ندهید. اگر کودکتان به شما می گوید بس است یا فریاد می کشد، این رفتار او را بی ادبی تلقی نکیند، در واقع در آن لحظه ایشان نمی توانند صدای شما را تحمل کنند. پس مسئله را شخصی نکنید و به خود نگیرید. به احتمال زیاد ایشان اطلاعات حسی زیادی دریافت کرده اند و نیاز دارند که آرام باشند.
طاهره دفتری
منبع: کتاب
Helping children with autism spectrum conditions through every day transitions, John Smith, Jane Donlan and Bob Smith