اوتیسم و الگوهای رشد مغز
تحقیقات اخیر که توسط دانشمندان دانشگاه بیل و کلینیک مایو انجام شده است دو مسیر مجزا در رشد مغز را که ممکن است منجر به اوتیسم شود، شناسایی کرده است. در این مطالعه از ارگانوئیدهای مغزی که از سلولهای پوستی افراد اوتیستیک گرفته شده بود استفاده شد این مدل ها به محققان کمک کردند تا مشاهده کنند چگونه الگوهای رشد نورون ها در کودکان اوتیستیک ممکن است متفاوت باشد.
این مطالعه بر گروه از کودکان تمرکز داشت یک گروه که دارای ماکروسفالی بودند و گروه دیگر با دور سر نرمال، کودکان با اندازه سر بزرگ (ماکروسفالی) رشد بیش از حد نورون های تحریک کننده را نشان دادند، درحالیکه گروه دیگر با کمبود این نورون ها مواجه بودند.
این نتایج نشان میدهد که مکانیزم های عصبی مختلف ممکن است براندازه مغز در اوتیسم نقش داشته باشند، در این تحقیق نزدیک به ششصد و شصت و چهارهزار سلول مغز با استفاده از تکنیک های پیشرفته مانند توالی یابی آر ان ای در سطح سلول مورد مطالعه قرار گرفت که به محققان اجازه داد فعالیت ژن ها در هر سلول را نقشه برداری کنند.
این مطالعه بخشی از بیش از یک دهه پژوهش های قبلی در این زمینه است و نتایج آن می تواند به توسعه روش های درمانی شخصی سازی شده برای کودکان اوتیستیک کمک کند.
این تحقیق از سلولهای بنیادی پرتوان القایی که از سلول های پوستی گرفته شده و به نورون تبدیل شده بودند، استفاده کرد. این روش به محققان امکان داد تا رشد اولیه مغز را در شرایط آزمایشگاهی مدل سازی کنند.
این تحقیق بخشی از تلاش مداوم برای درک بهتر اوتیسم در سطوح ژنتیکی و مولکولی است. این نتایج نشان میدهد که کودکان اوتیستیک ممکن است به درمان های متفاوتی نیاز داشته باشد، برای مثال برخی از کودکان ممکن است از روش های درمانی که بر تنظیم فعالیت نورون های تحریک کننده در مغز تمرکز دارند بهره مند شوند که متناسب با نوع و ویژگی های خاص اوتیسم هر فرد میباشد تا نتایج بهتری حاصل شود.
تهیه و تنظیم :معصومه عزیزی راد
کارشناس کاردرمانی مرکز جامع اوتیسم دانشگاه علوم پزشکی
لینک مطلب: