برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
logo

مرکز جامع اوتیسم Comprehensive Autism Center

فهرست اصلی
فهرست اصلی
تاریخ : سه شنبه 6 اسفند 1398
کد 175
گامهای آموزش نشستن کودکان مبتلا به اوتیسم به هنگام غذا خوردن

1- کار را با اجبار کودکتان به نشستن برای خوردن غذا آغاز کنید. غذا خوردن سر میز، بهترین گزینه است. اما اگر اینکار خیلی برایش سخت است، کار را با نشاندن کودک، هرجایی که او هست، شروع کنید.
وقتی کودک نشست میتوانید به او غذا یا نوشیدنی بدهید. اگر کودک خواست با لقمه ای که در دستش دارد راه برود، حتما این نکته را در نظر داشته باشید که لقمه را از دستش بگیرید و دوباره او را به نشستن تشویق کنید. ممکن است وقتی لقمه را از دست کودکتان میگیرید او دیگر ننشیند و از محل دور شود. با این حال اگر سیر نشده باشد چند دقیقه بعد برمیگردد و شما میتوانید دوباره این کار را با او تمرین کنید.

2- وقتی کودک یاد گرفت که بنشیند، نشستن در آشپزخانه و بر سر میز را به او یاد دهید. سعی کنید هر وقت کودکتان برای غذا خوردن مینشیند، تا جایی که میتوانید به او غذا دهید و او را سیر کنید و وعده بعدی را به یکی دو ساعت بعد موکول کنید.

3- وقتی کودک یاد گرفت که برای همه وعده های غذایی و نوشیدنی در آشپزخانه بنشیند، او را به صندلی غذاخوری راهنمایی کنید، جایی که بتوانید درست مقابل او بنشینید و به او غذا بدهید.

4- وقتی به کودک غذا یا خوراکی میدهید حتما خودتان هم چیزی بخورید یا بنوشید، یک تکه میوه یا آب میوه، تا زمانِ غذا دادن به کودک را به یک ارتباط اجتماعی میان خودتان تبدیل کنید. اگر معمولا هنگام غذا دادن به کودکتان تلویزیونتان روشن است آنرا خاموش کنید. کنار کودک بنشینید، غذای او را روی میز قرار دهید، غذا را به سمت کودکتان بگیرید و نام هر خوراکی را بگویید و منتظر درخواست کودکتان با نگاه کردن به شما، درآوردن صدا یا نشان دادن حالت بدنی باشید. در هر بخش به کودک خوراکیهای زیادی ارائه نکنید تا کودک برای درخواست،احساس نیاز کرده و ارتباط بیشتری برقرار کند.
(ارتباط و تعامل با کودکان اوتیسم)
 

تهیه و تنظیم:  یکی از والدین مراجع مرکز جامع اوتیسم دانشگاه علوم پزشکی تبریز

برگرفته از سایت 
www.autismspeak.org
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 6 اسفند 1398
  • توسط مهدی اکبرپور