نکاتی در باب ارتباط
ارتباط
عکس ها، کارت ها و علایم، ابزارهایی هستند که به شما کمک می کنند با کودک خود ارتباط برقرار کنید، به ویژه زمانی که قصد دارید چیزی را به او بفهمانید. کاملا آشکار هست که در تعامل با کودکتان، شیوه ای که صحبت می کنید و زبان بدن شما اهمیت زیادی دارد.
ارتباط غیرکلامی
اغلب ارتباطات ما به صورت غیرکلامی ، از طریق زبان بدن و بیانات چهره ای انجام می شود. متاسفانه کودکان مبتلا به اوتیسم درک ضعیفی از ارتباطات غیرکلامی دارند، که می بایست با تمرین و تجربه بیاموزند.
نقاشی بیانات چهره ای و عکس ها و تصاویر مجله ها می تواند کمک کننده باشد. همچنین کارتون های تلویزونی درآموزش ارتباطات غیر کلامی بسیار مفید است. می توانید درباره روش هایی که شخصیت ها از ارتباط غیرکلامی در تعاملاتشان استفاده می کننند با کودکان خود صحبت کنید.
ارتباط کلامی کوتاه و استفاده از اشاره ها
ما با تجربه یاد گرفته ایم که چگونه با کودکانمان حرف بزنیم تا ایشان بفهمند ما از ایشان چه می خوهیم. کودکان مبتلا به اوتیسم نسبت به کودکان دیگر به مدت زمان بیشتری نیاز دارند تا بتوانند اطلاعات را جذب کرده و پردازش کنند. با دانستن این نکته در می یابیم اکثر اوقات با کودکان اوتیسم خیلی سریع حرف زده ایم، و دستوری پس از دستور دیگر به او داده ایم بدون اینکه به وی فرصت دهیم تا بتواند چیزهایی که شنیده است را دریابد. بنابراین به کودکان خود دستورات کوتاه بدهید ، از اشارات هم استفاده کنید و از توضیحات اضافه پرهیز کنید و سپس سکوت کنید تا کودک بتواند آنچه را شنیده است پردازش کند. بدین ترتیب شما می توانید از بسیاری کج خلقی ها و هیجانات پیشگیری کنید.
طاهره دفتری
رفرنس : کتاب Helping children with autism spectrum conditions through every day transitions, John Smith, Jane Donlan and Bob Smith